Logo CeeGee

Links naar handige programma's

Misschien ook voor u interessant... 

Handige programma's
Iedere computergebruiker heeft ze wel: kleine of onbekende programma's die het werk, en dus het leven, veel aangenamer kunnen maken.
Hieronder staan enkele programma's waar wij zelf veel gebruik van maken.

Total Commander
Een vervanger voor de Verkenner van Windows. Een computer zonder Total Commander is voor mij niet compleet. Total Commander is niet gratis, maar is zijn prijs meer dan waard.

IrfanView
Een programma voor het bekijken, en beperkt bewerken, van foto's. Ook een uitstekende uitbreiding (plug-in) voor Total Commander. Zelfstandig gebruikt is het programma ook zeer handig.

XNview
Een ander foto-bekijkprogramma dat ook uitstekend zelfstandig en als uitbreiding voor Total Commander gebruikt kan worden..

PDFcreator
Wordt door mij standaard op al mijn computers gebruikt. Hiermee is het eenvoudig, en gratis, mogelijk om af te drukken naar een PDF-bestand. Dat bespaart papier, en er is geen enkel programma meer dat zich erover beklaagt dat er geen printer beschikbaar zou zijn.

Foxit Reader
Het compacte en snelle alternatief voor de Acrobat Reader van Adobe. En uiteraard ook gratis.

Notepad++
Het uitgebreide alternatief voor het kladblok van Windows. Een duidelijk bewijs dat gratis ook zeer goed kan zijn.

GOM-player
Een programma voor het bekijken van video's en het beluisteren van audio-bestanden. Eenvoudige interface, en speelt de meeste bestandsformaten met de eigen codecs af. Ontbrekende codecs kunnen meestal worden gevonden de GOM-website.
Persoonlijk vind ik de goede shuffle-play bij audio-weergave een heel sterk pluspunt.

MPC-HC (MediaPlayer Classic - Home Cinema)
De standaard Mediaspeler van Windows bevalt mij niet. Deze "MediaPlayer Classic - Home Cinema" is een lichtgewicht, open source mediaspeler. Alle actuele video- en audioformaten worden ondersteund. Geen spyware, geen adevertenties, veel instelmogelijkheden.
Persoonlijk vind ik de goede shuffle-play bij audio-weergave een heel sterk pluspunt.

VLC-player
De VLC-player is een onderdeel van het uitgebreide palet van VideoLan. Hiermee is het mogelijk om streaming video te beheren, distribueren en te bekijken. Deze viewer is helemaal naar de eigen wensen in te stellen en beschikt standaard over vele ingebouwde codecs om allerhande videoformaten probleemloos weer te geven.

Firefox
Deze internet-browser heeft bij mij de Internet Exporer van Microsoft al lang geleden, tot volle tevredenheid, vervangen.
© Cuno & Gerda Wegman - CeeGee fotografie